Cartes d'Orient 2009

de Melcior,Gaspar i Baltasar

David Donat (professor)

Fa molts anys que participo com a professor en aquest projecte col·laboratiu. Sempre m’ha semblat que era positiu i interessant per a tots:

L’alumnat de secundària, crec que troba més interessant i motivador redactar una carta d’aquestes característiques en comptes d’escriure una carta formal fictícia que no va dirigida a ningú en concret.  La carta dels Reis que escrivim a secundària té un punt de joc, de complicitat, d’il·lusió, de misteri, de felicitat… i va dirigida a un infant real. Tot plegat fa que valgui més la pena i que es disfruti més l’experiència. L’aprenentatge que se’n deriva és també més significatiu.

Com a professor de secundària trobo en el projecte l’ocasió de treballar amb alumnes més motivats i il·lusionats (sempre hi ha de tot, però parlo en general), i això se sol traduir en motivació i satisfacció professional i personal per part meva. L’única pega real és que hi ha poc temps per a dur-ho a terme i sol ser estressant. Però el balanç per mi sempre ha estat molt positiu.

Aquest any per primera vegada he provat que siguin els propis alumnes qui publiquin les seves cartes a internet. Estic treballant amb alumnes de 3r d’ESO i se suposa que han d’aprendre a manejar programes i aplicatius d’edició de pàgines web… doncs penso que l’edició d’un lloc web de WordPress de forma conjunta està sent una bona manera d’aprendre les coses a través de la  pràctica. Una vegada més, aconseguim dur a terme l’aprenentatge a través d’una tasca que té sentit i que val la pena.

Prefereixo no estendre’m parlant dels alumnes i mestres de primària. En tot cas, els convido des d’aquí a fer-nos arribar la seva opinió i valoració, que segurament serà molt més interessant que llegir-me a mi. Benvingudes i benvinguts al nostre bloc, companyes i companys de primària.

🙂

David Donat (Professor de Tecnologia a l’IES M. Aurèlia Capmany)

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: